Välkomna våren med en härlig helgmeny
- AvRedaktionen
Fräsch middag maxad med smaker. Börja med en god fördrink, fortsätt med salmalax och potatissallad och avsluta med en fluffig sufflé.
FÖRDRINK:
Spetsad pink lemonade
Den här drinken med färskpressad citronsaft, socker och tranbärssaft är lika god med, som utan, alkohol. Servera med massor av is och några citronskivor.
Till receptet >>
DRINKTILLTUGG:
Heta chilimandlar
Knapriga och kryddiga mandlar, perfekta till fördrinken. Krydda med cayennepeppar eller chilipulver och rosta i ugnen i tio minuter.
Till receptet >>
TILLBEHÖR:
Saftigt rödbetsbröd med chèvresmör
Riven rödbeta ger det här goda och saftiga brödet vacker marmorering och rustik smak. Servera gärna med ett gott chèvresmör.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Salmalax med potatissallad och myntasås
Lågtempererad lax blir så mycket krämigare, mjällare och saftigare än du någonsin kan ana. Ta dig tiden och tillaga långsamt.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Rabarbersufflé med pistaschglass
Servera vårens finaste smak – rabarber – i en fluffig och fin sufflé. Servera genast, tillsammans med pistaschglass
Till receptet >>
Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling