Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta
Om inte än, så snart hittar du rabarber i grönsaksdisken! Årens första späda rabarber är de allra läckraste.

4 portioner
Du behöver:
200 g rabarber
1 ⅔ dl (150 g) rörsocker
2 stjärnanis
1 vaniljstång
Till servering:
100 g cashewnötter
4 dl vispgrädde
1 knippe mynta
Citronverbena eller citronmeliss
Gör så här:
- Värm ugnen till 140°. Ansa rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Vänd ihop med rörsocker, stjärnanis och vaniljfrön. Baka mjuka i ugnen i ca 30 minuter.
- Rosta cashewnötterna lätt i en torr panna. Låt svalna och hacka grovt. Vispa grädden. Skeda upp rabarber i skålar. Servera med lättvispad grädde och strö rostade cashewnötter, mynta och citronverbena över.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen