Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

Recept på ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

Myntan och den ugnsbakade rabarbern får den här efterrätten att kännas lätt och frisk. Tack vare grädden rundas syrligheten av – ett perfekt avslut på middagen.
27 januari, 2021

Ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

Om inte än, så snart hittar du rabarber i grönsaksdisken! Årens första späda rabarber är de allra läckraste.

Recept på ugnsbakad rabarber med rostad cashew och mynta

4 portioner

Du behöver:

200 g rabarber
1 ⅔ dl (150 g) rörsocker
2 stjärnanis
1 vaniljstång

Till servering:

100 g cashewnötter
4 dl vispgrädde
1 knippe mynta
Citronverbena eller citronmeliss

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 140°. Ansa rabarbern och skär i ca 2 cm tjocka bitar. Vänd ihop med rörsocker, stjärnanis och vaniljfrön. Baka mjuka i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Rosta cashewnötterna lätt i en torr panna. Låt svalna och hacka grovt. Vispa grädden. Skeda upp rabarber i skålar. Servera med lättvispad grädde och strö rostade cashewnötter, mynta och citronverbena över.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: Trifle med rabarber och limoncellokräm

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: