Trifle med rabarber och limoncellokräm

Recept på rabarbertrifle med limoncellokräm

Sommarens godaste efterrätt! Bjud på lyxig trifle med rabarber och limoncellokräm. Garnera med myntablad vid servering.
20 april, 2020

4 portioner

PS! Byt ut limoncellon mot outspädd citronsaft för en barnvänlig variant.

Rabarbertrifle:

400 g rabarber

1 vaniljstång

3/4 dl (75 g) rörsocker

ev ½ ekologisk citron

Limoncellokräm:

½ vaniljstång

2 äggulor

½ dl (40 g) rörsocker

2 cl limoncello

1 dl vispgrädde

Till servering:

Småkakor

Myntablad

Gör så här:

  1. Skär bort blad och rotdel från rabarbern.
  2. Skölj stjälkarna i kallt vatten och skär i grova bitar.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  4. Lägg rabarberbitarna i en stor kastrull, fyll på med vatten så de knappt täcks.
  5. Koka upp och koka rabarbern med vaniljstång och -frön samt rörsocker på svag värme i 5–7 minuter. Rabarbern ska bli mjuk men behålla formen.
  6. Ta från värmen och låt kompotten svalna i en skål i kylskåpet.
  7. Riv skalet från en halv citron och pressa ut saften.
  8. Smaka av den avsvalnade kompotten med lite citronskal och -saft före servering.
  9. Snitta upp den halva vaniljstången till limoncellokrämen och skrapa ur fröna.
  10. Vispa upp äggulor med vaniljfrön och rörsocker till en tjock äggsmet.
  11. Smaka av med limoncello.
  12. Vispa grädden till mjukt skum i en annan skål och vänd ner den i äggsmeten.
  13. Blanda till en väl sammanhållen kräm.
  14. Fördela kompott och kräm i små skålar.
  15. Bryt kakorna i mindre bitar och stick ner i krämen.
  16. Garnera med myntablad och servera.
Recept på rabarbertrifle med limoncellokräm

Rabarbertrifle med limoncellokräm.

Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK

LÄS MER:

Sötsyrlig trifle med rabarber och crunch

Läcker limoncellogrädde med amarettobiscotti

Dessert till frukost – 5 somriga och enkla recept

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: