Ägg med radicchio och vattenkrasse

Recept på ägg med radicchio och vattenkrasse

I det här receptet serveras ägget på en bädd av spenat och radicchio, toppat med vattenkrasse. En fröjd för ögat (och munnen)!
26 januari, 2021

Ägg med radicchio och vattenkrasse

Krämigt, syrligt och lite bittert! Supersallad med supersmak.

4 portioner

Du behöver:

Lite olja, till stekning
4 ägg
1 radicchiosallat
200 g babyspenat

Dressing:

3 apelsiner
3 msk sesamolja
salt

Till servering

25 g rostade sesamfrön
1 handfull vattenkrasse

Gör så här:

  1. Börja med dressingen: Halvera apelsinerna och stek snittytorna i en varm torr panna tills de är vackert karamelliserade. Pressa ut den varma apelsinsaften och smaka av med sesamolja och salt.
  2. Värm en panna med lite olja, knäck äggen i pannan och stek tills vitan är fast men gulan fortfarande lite lös. Salta lätt.
  3. Riv bitar av sallaten. Vänd ihop med babyspenat och dressing. Lägg ett ägg på varje tallrik. Fördela sallat och spenat runt om, droppa över resterande dressing. Strö sesamfrön över och garnera med vattenkrasse.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: Så gör du den trendiga frukosten "Ägg i moln"