Ägg i moln – så gör du trendiga frukostfavoriten

Har du testat att göra ägg i moln, eller "cloud eggs"?

Ägg i moln, eller cloud eggs på engelska, är den senaste trenden på Instagram och vi förstår verkligen varför. Molnägget är superfint och enkelt att lyckas med.
22 april, 2019

Instagram har blivit en stor inspirationskälla för många när det gäller allt från mode till mat och dryck. Mattrender kommer och går men vi kan nog vara överens om att det är i fotoappen vi hittar många av dem.

Senast i raden av Instagramtrender är ägg i moln, eller cloud eggs som det heter på engelska. Äggulan är solen och runt om den ligger hårt vispad äggvita som liknas vid moln. Både gott och enkelt att lyckas med.

Så här gör du ägg i moln:

Du behöver:

1 ägg/person

elvisp (vanlig visp fungerar också, men det tar längre tid)

bakplåtspapper

ugn

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulan från äggvitan.

2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast.

Vispa äggvitan hårt.

Vispa äggvitan hårt.

3. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt.

Klicka ut skummet på ett bakplåtspapper.

Klicka ut skummet på ett bakplåtspapper.

4. Lägg in äggvitan i ugnen i 4-5 minuter.

5. Lägg äggulan i mitten av ”molnet” och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter.

Lägg äggulan i mitten.

Lägg äggulan i mitten.

6. Ät ägget som det är eller lägg på en macka!

Ät molnägget som det är eller lägg på en macka!

Ät molnägget som det är eller lägg på en macka!

Foto och beskrivning: Just a Taste