Pak choi med mandelkräm och sesamolja

Recept på pak choi med mandelkräm och citronzest

Späd, krispig pak choi som toppas med len mandelkräm och citronzest. Sesamoljan förhöjer rätten och ger den en asiatisk touch!
26 januari, 2021

Pak choi med mandelkräm, citronzest och sesamolja

Pak choi behåller sin krispighet även när den steks lätt. Här kan den ersättas med sparrisbroccoli eller sparris.

4 portioner

Du behöver:

8 stjälkar pak choi
50 g mandlar

Mandelkräm:

4 dl (200 g) mandelmjöl
2 ¾ dl (250 g) olivolja
1 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, hackad
1 ekologisk citron
Salt

Till servering:

3 msk sesamolja
4 stjälkar dragon, finhackade blad

Gör så här:

  1. Börja med mandelkrämen: Värm upp mandelmjöl och olivolja i en kastrull på svag värme. Tillsätt grädde och vitlök och mixa till en slät kräm. Riv citronskalet och spara till servering. Smaka av krämen med citronsaft och salt. Håll varm fram till servering.
  2. Stek pak choi 1-2 minuter i en torr panna. Droppa lite vatten i pannan under de sista 10 sekunderna. Rosta mandlarna gyllene i en torr panna. Låt svalna och hacka dem grovt.
  3. Skeda upp mandelkrämen och servera med stekt pak choi. Droppa sesamolja och strö citronzest, hackad mandel och dragon över.

Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen

LÄS MER: Sugen på mer asiatiska smaker?