Festmeny med säsongens finaste råvaror – 5 recept

  • AvRedaktionen ELLE
Festmeny med säsongens finaste råvaror – 5 recept
Säsongens råvaror som fisk, rotsaker och kål blir till en festmeny i väntan på våren, med allt från frasigt friterade örter till en charmerande god chokladpaj.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: DukningBrand logo

Middag hos Wood: Dukning

Ta tillvara på säsongens finaste råvaror och bjud in till en riktig fest. Låt gästerna börja med frasigt god kryddörtstempura och en syrlig tranbärsspritz till. Till förrätt blir den krispiga rösti med crème fraiche, gräslök och romen som gästerna föredrar. Men varmrätten är ändå den som kommer imponera mest, nämligen den engelska klassikern fish & chips med rotfruktspommes, rödbetsslaw och tartarsås – allt hemgjort! Till kaffet bjuds det på en mäktigt god chokladpaj med äpple och vispad grädde. Smaklig måltid!

KRYDDÖRTSTEMPURA och tranbärsspritz

Frasiga små godsaker, perfekta som tilltugg till en syrlig fördrink.

Till recept>>

RÖSTI MED ROM

Krispig förrätt med crème fraiche, gräslök och valfri rom.

TILL RECEPT>>

Rösti med rom och crème fraiche är en uppskattad förrätt

Fish & chips med rödbetsslaw och tartarsås

Definitivt rätten du ska laga om du vill imponera för här gör du allting själv!

Till recept>>

BRYSSELKÅLSALLAD MED ÄPPLE

En frisk sallad som hör hemma på alla buffébord framöver.

Till recept>>

Överraska med en frisk brysselålsallad med äpple

CHOKLADPAJ MED ÄPPLE

Äpplet ger den mäktiga desserten den där lilla syrligheten som den behöver!

Till recept>>