Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Brysselkålsallad med äpple

24 feb, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på brysselkålsallad med äpple
Tro det eller ej men brysselkål går lika bra att äta rå – här serveras den i en krispig sallad med äpple.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Brysselkålsallad med äpple

Brysselkålen behöver inte tillagas. Här är den rå och krispig.

Frisk brysselkålsallad med äpple är ett utmärkt tillskott på buffébordet

6 portioner

Du behöver:

300 g brysselkål
1 äpple
1 msk citronsaft
1 tsk olivolja
1 tsk senap

Gör så här:

  1. Skölj brysselkålen och plocka ev bort de yttersta bladen. Fortsätt att plocka de fina bladen och lägg dem i en skål.
  2. Tärna äpplet. Vänd runt kålen med äpple, citronsaft, olja och senap.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons