Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rösti med crème fraiche, gräslök och valfri rom

24 feb, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på rösti med crème fraiche, gräslök och valfri rom
Rösti är en läcker förrätt som enkelt går att göra vegetarisk genom att byta ut romen mot tångrom!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Rösti med rom

Milt och krispigt potatisriv steks till frasiga plättar.

Till förrätt blir det röst med valfri rom

6 portioner

Annons

Du behöver:

500 g potatis
½ knippe gräslök
2 msk vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
25 g smör
2 msk olivolja
100 g valfri rom
2 dl lätt crème fraiche
½ knippe gräslök
Några späda mangoldblad

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen grovt. Skölj några gånger i durkslag och låt rinna av, pressa ut överflödig vätska. Finhacka gräslöken. Blanda potatisen med gräslök, vetemjöl och ägg. Salta och peppra.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Klicka ut sex plättar och platta till dem. Stek dem gyllene och frasiga på båda sidor. Låt svalna. Lägg upp med stenbitsrom, crème fraiche, gräslök och mangoldblad.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons