Rösti med crème fraiche, gräslök och valfri rom
- AvRedaktionen ELLE
Rösti är en läcker förrätt som enkelt går att göra vegetarisk genom att byta ut romen mot tångrom!
Rösti med rom
Milt och krispigt potatisriv steks till frasiga plättar.
6 portioner
Du behöver:
500 g potatis
½ knippe gräslök
2 msk vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
25 g smör
2 msk olivolja
100 g valfri rom
2 dl lätt crème fraiche
½ knippe gräslök
Några späda mangoldblad
Gör så här:
- Skala och riv potatisen grovt. Skölj några gånger i durkslag och låt rinna av, pressa ut överflödig vätska. Finhacka gräslöken. Blanda potatisen med gräslök, vetemjöl och ägg. Salta och peppra.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Klicka ut sex plättar och platta till dem. Stek dem gyllene och frasiga på båda sidor. Låt svalna. Lägg upp med stenbitsrom, crème fraiche, gräslök och mangoldblad.
Recept och foto: Skovdal Nordic
