Bjud på kryddörtstempura och tranbärsspritz
- AvRedaktionen ELLE
Frasig kryddörtstempura sätter fart på smaklökarna. Perfekt att skölja ner med en syrlig tranbärsspritz.
Tranbärsspritz
Syrlig, lite bitter cocktail som passar fint till frasigt friterade örter.
1 drink
Du behöver:
4 cl vodka
3 cl grapefruktjuice
12 cl tranbärsjuice
Tonic
Gör så här:
- Fyll ett glas med is. Mät upp och tillsätt vodka, grapefruktjuice och tranbärsjuice. Rör om. Toppa med tonic och servera.
Kryddörtstempura
Frasiga små godsaker, perfekta som tilltugg till en drink.
6 portioner
Du behöver:
4 äggvitor
1 ¼ dl kolsyrat vatten
2 msk ljus vinäger
25 g (ca ¼ dl) rismjöl
75 g (ca 1 ¼ dl) vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering
1 knippe persilja och andra färska örter
Gör så här:
- Vispa ihop äggvita, kolsyrat vatten och vinäger i en skål. Sikta i de 2 mjölsorterna och blanda väl. Hetta upp oljan i en panna. Skölj och torka örterna noggrant. De får inte vara blöta. Dela dem i små buketter och doppa dem i smeten. Stek dem i oljan tills de är gyllene.
- Låt den friterade kryddörtstempuran rinna av på absorberande papper. Håll dem varma i ugnen.
Recept och foto: Skovdal Nordic
