Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fish & chips med rödbetsslaw och tartarsås

24 feb, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på fish & chips med rödbetsslaw och tartarsås
Slå på stort och imponera på gästerna med fish & chips som serveras med rotfruktspommes, rödbetsslaw och tartarsås – allt hemgjort såklart!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem klassiska maträtter som vi helt glömt bortBrand logo
Fem klassiska maträtter som vi helt glömt bort

Fish & chips

Som alternativ till torsk, välj till exempel kolja eller sej.

6 portioner

Du behöver:

1 kg torskfilé
2 ägg
1 ekologisk citron
En näve bladpersilja
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
100 g panko
100 g vetemjöl
Olja eller smör till stekning

Rotfruktschips:

1 kg potatis
200 g sötpotatis
5 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk färsk hackad timjan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i 10 cm breda bitar. Vispa ihop äggen. Riv skalet från citronen. Hacka persiljan. Blanda citronskal, persilja, salt, paprikapulver och panko.
  2. Vänd torskbitarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i citronblandningen. Stek dem i rikligt med olja i stekpanna strax före serveringen. Du kan också steka dem i ugnen vid 225°. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick smör på varje bit och stek dem mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Rotfruktschips: Skär potatis och sötpotatis i pommes frites-storlek. Vänd dem i olja och hackad timjan, salta och stek i ugnen 20–30 minuter, tills de är mjuka.
Imponera med hemgjord fish & chips, rödbetsslaw och tartarsås

Rödbetsslaw

Slawen blir bara godare om den får stå till sig. Servera till fisken med pommes.

Annons

6 portioner

Du behöver:

1 äpple
1 stor morot
1 stor rödbeta
1 msk majonnäs
2 msk lätt crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt och nymald peppar

Gör så här:

  1. Skala äpple och rotfrukter och skär i mycket tunna strimlor, alternativt riv dem grovt.
  2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, citron, salt och peppar. Vänd runt rotfrukterna i dressingen och servera.

Tartarsås

Originalet innehåller bara majonnäs, men här friskar vi upp med crème fraiche.

6 portioner

Du behöver:

1 dl kapris
1 dl cornichoner
1 schalottenlök
½ dl majonnäs
½ dl lätt crème fraiche
Salt och nymald peppar

Gör så här:

  1. Hacka kapris, cornichoner och lök. Rör ihop med majonnäs och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons