En grönare jul – 5 recept på vegetarisk julmat
Julen är en tid för att samla vänner och familj. Även den som inte äter kött ska kunna njuta av julbordets läckerheter. Med aubergine gör du enkelt en krämigt god sill och tångrom, stek tofuribs i rikligt med olja och pensla med julkryddad glaze. Morot blir riktigt gott att grava och servera med hovmästarsås! Alternativen är många och goda – här är 5 vegetariska julfavoriter!
Apelsinsallad med grönkål
Frisk sallad med grönkål, apelsin och oliver.
Recept: Apelsinsallad med grönkål
auberginesill med tångkaviar
Den här krämiga varianten med tångkaviar påminner lite om skärgårdssill.
Recept: Krämig auberginesill
Gravad morot
Gravade morötter får en god sälta och syra som passar bra med en söt hovmästarsås.
Recept: Gravad morot
Julkryddade tofuribs
Supergoda tofuribs med glaze gjord på soja, chilisås, ingefära och kanel.
Recept: Tofuribs med glaze
Linsbullar med kryddpeppar
Linsbullar med kryddpeppar och glögg får fin julig smak.
Recept: Linsbullar

