En grönare jul – 5 recept på vegetarisk julmat

En grönare jul – 5 recept på vegetarisk julmat
Visst önskar man sig en vit jul – men också en grön! Här kommer våra godaste förslag på julmat till de som önskar mer veganska alternativ, som smakar lika gott för alla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Brand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Julen är en tid för att samla vänner och familj. Även den som inte äter kött ska kunna njuta av julbordets läckerheter. Med aubergine gör du enkelt en krämigt god sill och tångrom, stek tofuribs i rikligt med olja och pensla med julkryddad glaze. Morot blir riktigt gott att grava och servera med hovmästarsås! Alternativen är många och goda – här är 5 vegetariska julfavoriter!

Apelsinsallad med grönkål

Apelsinsallad med grönkål och oliver
lisa_bjorner

Frisk sallad med grönkål, apelsin och oliver.

Recept: Apelsinsallad med grönkål

­auberginesill med tångkaviar

Krämig auberginesill med tångkaviar
lisa_bjorner

Den här krämiga varianten med tångkaviar ­påminner lite om ­skärgårdssill.

Recept: Krämig auberginesill

Gravad morot

Gravad morot med hovmästarsås
lisa_bjorner

Gravade morötter får en god sälta och syra som passar bra med en söt hovmästarsås.

Recept: Gravad morot

Julkryddade tofuribs

Julkryddade tofuribs
lisa_bjorner

Supergoda tofuribs med glaze gjord på soja, chilisås, ingefära och kanel.

Recept: Tofuribs med glaze

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Brand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Linsbullar med kryddpeppar

Linsbullar med kryddpeppar
lisa_bjorner

Linsbullar med kryddpeppar och glögg får fin julig smak.

Recept: Linsbullar