Apelsinsallad med grönkål och oliver

Recept på apelsinsallad med grönkål och oliver
Frisk apelsinsallad med grönkål som får en fräsch sälta av oliver och gott krisp av nötter. Ett uppskattat tillskott på julbordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Apelsinsallad med grönkål och oliver

Färgexplosion till sallad med grönkål och skivad apelsin.

Apelsinsallad med grönkål och oliver
lisa_bjorner

6 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

200 g grönkål
1 dl hasselnötter
4 apelsiner
100 g svarta oliver

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk flingsalt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här:

  1. Riv grönkålen i mindre bitar. Kasta de grova stjälkarna.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Skaka på pannan så de inte bränns.
  3. Skala apelsinerna med kniv för att få bort allt det vita och skär dem i skivor.
  4. Blanda ihop dressingen och blanda ihop den med grönkålen. Lägg upp salladen med grönkålen i botten, lägg ut apelsinerna ovanpå, grovhacka nötterna och strö dem och oliver över salladen.

Foto: Lisa Björner