Apelsinsallad med grönkål och oliver
Frisk apelsinsallad med grönkål som får en fräsch sälta av oliver och gott krisp av nötter. Ett uppskattat tillskott på julbordet!
Apelsinsallad med grönkål och oliver
Färgexplosion till sallad med grönkål och skivad apelsin.
6 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g grönkål
1 dl hasselnötter
4 apelsiner
100 g svarta oliver
Dressing:
4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk flingsalt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här:
- Riv grönkålen i mindre bitar. Kasta de grova stjälkarna.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Skaka på pannan så de inte bränns.
- Skala apelsinerna med kniv för att få bort allt det vita och skär dem i skivor.
- Blanda ihop dressingen och blanda ihop den med grönkålen. Lägg upp salladen med grönkålen i botten, lägg ut apelsinerna ovanpå, grovhacka nötterna och strö dem och oliver över salladen.
Foto: Lisa Björner
