Linsbullar med kryddpeppar
Ingen ska behöva vara utan köttbullar på julen så för den som inte äter kött är dessa linsbullar ett suveränt alternativ!
Linsbullar med kryddpeppar
Linsbullar med kryddpeppar och glögg får fin julig smak.
6 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 dl torkade belugalinser
1 liten finhackad gul lök
1 ½ dl växtbaserad riven ost
½ dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
½ dl vinglögg
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk salt
3 msk olja till stekning
Gör så här:
- Koka linserna mjuka och låt dem rinna av i en sil. Låt dem svalna.
- Stek lökhacket i olja i en stekpanna. Mixa linserna och löken med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna.
- Rulla bullar och stek dem i olja på medelvärme till fin färg och tills de är genomstekta.
Foto: Lisa Björner
