Linsbullar med kryddpeppar

Recept på linsbullar med kryddpeppar
Ingen ska behöva vara utan köttbullar på julen så för den som inte äter kött är dessa linsbullar ett suveränt alternativ!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Linsbullar med kryddpeppar

Linsbullar med kryddpeppar och glögg får fin julig smak.

Linsbullar med krydpeppar
lisa_bjorner

6 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 dl torkade belugalinser
1 liten finhackad gul lök
1 ½ dl växtbaserad riven ost
½ dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
½ dl vinglögg
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk salt
3 msk olja till stekning

Gör så här:

  1. Koka linserna mjuka och låt dem rinna av i en sil. Låt dem svalna.
  2. Stek lökhacket i olja i en stekpanna. Mixa linserna och löken med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Rulla bullar och stek dem i olja på medelvärme till fin färg och tills de är genomstekta.

Foto: Lisa Björner