Gravad morot med hovmästarsås

Recept på gravad morot med hovmästarsås
Det här är ett briljant alternativ till den som inte äter gravad lax – nämligen gravad morot. Servera med hovmästarsås precis som vanligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Brand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Gravad morot med hovmästarsås

Gravade morötter får en god sälta och syra som passar bra med en söt hovmästarsås.

Gravad morot med hovmästarsås
lisa_bjorner

6 portioner

Tid: 25 minuter + tid i ugn och kyl

Du behöver:

500 g stora tjocka morötter
1 msk salt

Lag:

10 hela vitpepparkorn
1 kruka dill
1 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
¾ dl vatten

Servering:

Hovmästarsås

Garnering:

Dill
Granatäppelkärnor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och lägg dem i en ugnsform med saltet. Stek dem i ugnen i ca 35 minuter. De ska inte bli för mjuka.
  2. Ta ut morötterna ur ugnen och skrapa bort saltet. Låt svalna.
  3. Krossa pepparkornen och repa av dillen från stjälkarna. Koka upp lagen med stjälkar och pepparkorn. Låt svalna. Lägg morötterna i dubbla plastpåsar med lagen i kyl över natten.
  4. Låt morötterna rinna av och skiva dem på längden, gärna med en mandolin. Lägg upp dem på ett uppläggningsfat och strö över hackad dill och granatäppelkärnor. Servera med hovmästarsås.

Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Brand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Foto: Lisa Björner