Krämig ­auberginesill med tångkaviar

Recept på krämig auberginesill med tångkaviar
Den här auberginesillen med tångkaviar blir härligt krämig och är en väl värdig utmanare till den klassiska sillen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Krämig ­auberginesill med tångkaviar

Aubergine är ett utmärkt vegetariskt alternativ till inlagd sill. Den här varianten med tångkaviar ­påminner lite om ­skärgårdssill.

6 portioner

Tid: 20 minuter + tid i kyl

Du behöver:

Lag:

3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, 12 %

Aubergine:

1 stor eller 2 mindre aubergine
½ liter vatten
½ msk salt

Sås:

3 dl imat fraiche eller annat växtbaserat alternativ
50 g tångkaviar
1 dl finhackad purjolök, gröna delen
1 krm salt

Gör så här:

  1. Koka lagen tills sockret smälter. Låt kallna. Skala aubergin med potatisskalare.
  2. Skär auberginen i långa skivor, ca 1 ½ cm breda. Skär dem sedan i sneda silliknande bitar.
  3. Koka upp vatten och salt. Koka auberginebitarna under lock i ca 5 minuter tills de blir mjuka men inte sladdriga. Låt bitarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg ner auberginebitarna i den kalla lagen och låt stå i kyl över natten.
  5. Ta upp auberginebitarna och låt de rinna av. Blanda ihop såsen och smaka av med salt och peppar. Vänd ner auberginen i såsen.

Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Brand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Foto: Lisa Björner