Julkryddade tofuribs
Julkryddade tofuribs får massor med smak av den goda glazen. Stek i rikligt med olja och pensla med glaze!
Julkryddade tofuribs
Revbensspjäll av tofu som penslas med en supergod glaze med soja, chilisås, ingefära och kanel.
6 portioner
Tid: 10 minuter
Du behöver:
Glaze:
1 dl chilisås
3 msk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
½ msk vinäger
1 krm mald kanel
Tofu:
450 g tofu
1 dl Maizena majsstärkelse
1 dl olja till stekning
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
- Skär tofun i tjocka stavar som liknar spjäll. Torka dem torra med hushållspapper. Blanda stavarna med majsstärkelse.
- Stek tofun till fin färg i rikligt med olja i en stekpanna.
- Pensla tofubitarna med glazen. Servera direkt eller värm dem i ugn eller mikro vid servering.
Foto: Lisa Björner
