Julkryddade tofuribs

Recept på julkryddade tofuribs
Julkryddade tofuribs får massor med smak av den goda glazen. Stek i rikligt med olja och pensla med glaze!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Julkryddade tofuribs

Revbensspjäll av tofu som penslas med en supergod glaze med soja, chilisås, ingefära och kanel.

Julkryddade tofuribs med glaze
lisa_bjorner

6 portioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

Glaze:

1 dl chilisås
3 msk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
½ msk vinäger
1 krm mald kanel

Tofu:

450 g tofu
1 dl Maizena majsstärkelse
1 dl olja till stekning

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
  2. Skär tofun i tjocka stavar som liknar spjäll. Torka dem torra med hushållspapper. Blanda stavarna med majsstärkelse.
  3. Stek tofun till fin färg i rikligt med olja i en stekpanna.
  4. Pensla tofubitarna med glazen. Servera direkt eller värm dem i ugn eller mikro vid ­servering.

Foto: Lisa Björner