Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Bjud på lyxig helgmeny med asiatiska smaker

22 okt, 2020 
Lyxig helgmeny med asiatiska smaker, 5 recept
Ute efter en läcker meny med asiatiska influenser? Lyxa till det med pho, kimchiburgare och ingefärsglaserat päron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inled helgen på bästa tänkbara sätt med en magisk helgmeny. Denna meny hämtar inspiration från Asien med underbara rätter som pho med blåmusslor och kimchiburgare. Trevlig helg!

Förrätt: Pho med blåmusslor

Lyxigt, enkelt och inte minst smakrikt. Starta måltiden med pho, en läcker vietnamesisk soppa med friska smaker. I detta recept möter soppans syrlighet de salta blåmusslorna och skapar en ljuvlig förrätt utöver det vanliga. Soppan innehåller även risnudlar. Strö över thaibasilika innan servering och njut sedan av en oemotståndligt god rätt.

Till receptet >>

Recept på pho med blåmusslor

Förrätt: Tonfisktartar med avokado och sesam

Sugen på en något matigare förrätt? Testa tonfisktartar för en frisk, fräsch och alldeles perfekt inledning på måltiden. Serveras med en dressing gjord på olja, vinäger och riven eller hackad vitlök. Servera som den är, eller med en sallad till och om du är ute efter lite knaprighet rekommenderas stekta brödbitar till. Mums!

Annons

Till receptet >>

Recept på tonfisktartar med avokado och sesam

Tilltugg: Räk- och mangoceviche på krispiga nachos

Detta festliga tilltugg signerat ELLE-profilen Catarina König är inte bara gott utan också busenkelt att slänga ihop. Bjud på frisk räk- och mangoceviche som serveras på krispiga nachos – en uppskattad favorit som alltid blir en hit. Servera med en chilidipp gjord på majonnäs (både hemmagjord och köpt går bra) och läcker srirachasås. Dekorera med koriander och testa även guacamole till om så önskas.

Till receptet >>

Catarina Königs recept på räk- och mangoceviche på krispiga nachos

Huvudrätt: Vegetarisk umamiburgare med kimchi och wasabimajonnäs

Går det att göra en burgare lyxig? Självklart! Denna lakto-ovo-vegetariska variant i asiatisk tappning kommer garanterat bli en succé, det kan vi lova. Toppa burgaren med kryddiga favoriten kimchi, smakrika picklade rädisor, groddar, wasabimajonnäs och färsk koriander.

Annons

Till receptet >>

Recept på vegetarisk umamiburgare med kimchi och wasabimajonnäs

efterrätt: Ingefärsglaserat päron med vaniljglass

Glass är en sann favorit när det kommer till efterrätter men kan lätt kännas lite platt och trist utan rätt tillbehör. Bjud på lyxigt ingefärsglaserat päron med glassen för en festlig smakupplevelse med lite extra guldkant. Om du inte är sugen på just glass går det lika bra med en klick crème fraiche till. Ringla över lite sirap före servering et voilà – en drömmig efterrätt som välkomnar helgen på bästa tänkbara sätt!

Till receptet >>

Recept på ingefärsglaserat päron med vaniljglass

LÄS MER:

Asiatisk mat på nolltid – 5 läckra recept du måste testa

Här är 3 vanliga asiatiska såser – och så använder du dem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons