Ingefärsglaserat päron med vaniljglass

Recept på ingefärsglaserat päron med vaniljglass

Bjud på ingefärsglaserat päron! Servera päronen ljumma med vaniljglass eller med en klick crème fraiche till.
13 januari, 2020

4 portioner

Du behöver:

4 fasta päron

3 msk saft från riven ingefära

6 msk honung

40 g mandelflagor

Till servering:

Vaniljglass

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Halvera päronen och ta ut kärnhusen.
  3. Koka upp ingefära och honung och sjud någon minut tills konsistensen blir som sirap.
  4. Häll sirapen över päronen, spara lite till garnering.
  5. Strö mandelflagorna över och baka päronen i ugnen i 15 minuter, tills mandeln blivit gyllene i färgen.
  6. Servera päronen ljumna med vaniljglass, ringla lite sirap över glassen.
Recept på ingefärsglaserat päron med vaniljglass

Ingefärsglaserat päron med vaniljglass.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER:

Bakat päron med rostade hasselnötter och choklad

Ugnsbakade päron med björnbärskompott

Lyxiga getostsnittar med päron och pinjenötter