Tonfisktartar med avokado och sesam

Bjud på tonfisktartar! Frisk och fräsch, perfekt början på en middag. För extra crunch servera med stekta brödbitar.
04 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

400 g färsk tonfisk, miljömärkt

1 avokado

1 knippe färsk koriander

1 knippe gräslök

1 knippe färsk mynta

2 msk sesamfrö

2 limefrukter, saften

2 msk sesamolja

1 msk asiatisk fisksås

Grönsallad:

1 romansallatshuvud

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 klyfta vitlök

salt och svartpeppar

Till servering:

Tunna stekta brödbitar

Gör så här:

1. Skär tonfisken i fina tärningar.

2. Kärna ur och tärna avokadon.

3. Hacka koriander, gräslök och mynta fint.

4. Vänd ihop tonfisk, kryddörter, sesamfrö och avokado.

5. Smaka av med limesaft, sesamolja och fisksås.

6. Fördela tartaren i portionsformar och ställ in i kylskåpet.

7. Strimla sallaten fint.

8. Rör ihop olja, vinäger och riven eller hackad vitlök till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

9. Vänd upp tonfisktartarerna på tallrikar, servera med sallad till och gärna tunt skurna brödbitar som stekts knapriga i olivolja i en stekpanna.

Tonfisktartar med örter, avokado och sesam

Tonfisktartar med örter, avokado och sesam.

Av: Camilla Biesbjerg
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

6 festliga och smakrika vårrecept

3 vegetariska (och underbart goda) vardagsrecept

Lyxig och nyttig vardagsmat – 4 enkla recept