Bästa buffébröden – 4 goda recept

Bästa buffébröden - 4 recept

Ingen buffé utan ett riktigt gott bröd till. Smörig saftig brioche, sotade flatbröd, klassiska baguetter eller fluffiga pumpafröbullar – alla passar de till soppor, sallader och röror. Hembakat är förstås allra godast.
12 februari, 2021

Det är något av en konst att baka eget bröd, men det är enklare än vad många tror. Vrid ihop egna spröda baguetter. De fluffiga fröbullarna går utmärkt att frysa in så varför inte baka dubbelsats på en gång? Testa att steka upp egna flatbröd i stekpannan och ät med en mustig indisk gryta. Men favoriten är nog ändå den klassiska briochen, även känd som världens godaste bröd, som här bakas i en ugnsform. Brioche använder du sen till att göra fattiga riddare, hamburgerbröd eller avnjut med bara smör och marmelad. Doften av nybakat är en bonus!

Vi har valt ut de fyra bästa bröden att ha på buffébordet men självklart passar de lika bra till frukosten, picknicken, soppan eller kvällsmackan!

Hembakade baguetter

Spröda hembakade baguetter är goda till i stort sett vad som helst!

Till recept>>

Recept på hembakade baguetter
Martin Tanggaard

Lättbakade pumpafröbullar

Perfekta till brunchen, soppan eller att fylla med godsaker som ostar och chark.

Till recept>>

Så gör du lättbakade pumpafröbullar
Martin Tanggaard

Flatbröd i stekpanna

Perfekt till indiska rätter men också till chili con carne eller soppa.

Till recept>>

Recept på flatbröd i stekpanna
Martin Tanggaard

Brytbrödsbrioche i ugnsform

Brioche är en fransk brödklassiker. Gott till soppa, med marmelad till frukost, eller som lyxiga hamburgerbröd.

Till recept>>

Så bakar du brytbrödsbrioche i ugnsform
Martin Tanggaard

LÄS MER:

4 klimatsmarta och kreativa recept med bröd

Baka eget bröd till smörgåstårtan

Fina brödkorgar att duka bordet med

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: