SFlatbröd i stekpanna
Perfekt till indiska rätter, men också till chili con carne eller soppa.

12 bröd
Du behöver:
1 ⅔ dl (100 g) grahamsmjöl
6 ⅔ dl (400 g) pizzamjöl, av typen Tipo 00
4 msk olivolja
3 dl vatten
1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och arbeta till en fast men smidig deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila i 30 minuter.
- Dela degen i 12 bitar med en kniv. Kavla ut varje bit till en cirkel på ca 18 cm i diameter. Lägg rundlarna på hög med bakplåtspapper mellan.
- Värm en stekpanna med en diameter på minst 18 cm. Grädda ett bröd i taget i torr stekpanna, 2 minuter på varje sida. Tyck ut luftbubblor med spatel. Håll varma under handduk.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard
LÄS MER: Så gör du dina egna baguetter