Så gör du hembakade baguetter

Recept på hembakade baguetter

Baguetter är det klassiska brödet som alltid är ett uppskattat tillbehör på buffébordet men som är minst lika gott att avnjuta med bara ost och smör. Så här bakar du brödet.
12 februari, 2021

Hembakade baguetter

Spröda hembakade baguetter är goda till i stort sett vad som helst!

Så gör du hembakade baguetter

2 bröd

Du behöver:

15 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
4 ⅕ dl (250 g) durummjöl
5 ¾ dl (350 g) pizzamjöl, av typen Tipo 00
1 dl olivolja

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, de båda mjölsorterna och olja och arbeta ihop degen ordentligt. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats i 1 timme.
  2. Dela degen i två delar. Degen är lös och kladdig så använd rikligt med mjöl på fingrarna. Forma, fös ihop eller vrid ihop till avlånga baguetter. Forma en ren handduk till två bäddar för degen att jäsa i. Låt jäsa under duk i 45 minuter.
  3. Värm ugnen till 230°. Värm en baguetteform eller en vanlig ugnsplåt. Lyft över de två baguetterna och grädda i 20 minuter i ugnen.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard

LÄS MER: Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: