Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini

Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini.

Bruschetta gör du enkelt av skivad och stekt baguette. Ricottan bildar en mild och len bas till pepparn. Ringla över honung och servera.
19 februari, 2018

6 personer

Du behöver:

1 baguette

olivolja, till pensling

½ liten zucchini

1 citron, rivet skal

100 g ricotta

½ kruka basilika

flingsalt

1 tsk rödpeppar

2 tsk flytande honung

Gör så här:

Skär 6 sneda bitar av baguetten och spara resten (exempelvis till löken till huvudrätten). Pensla med olivolja på båda sidor, stek dem spröda. Skär zucchini i små tärningar, riv citronskalet fint.

Bred ett lager ricotta på baguetteskivorna, strö över zucchinitärningar, citronskal och basilika. Krydda med flingsalt och krossad rödpeppar. Ringla över honung och servera.

Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini.

Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: