Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Baka eget bröd till smörgåstårtan

11 jun, 2018 
AvRedaktionen
Baka eget bröd till smörgåstårtan.
Om du vill baka ditt eget bröd till smörgåstårtan är det här ett riktigt bra recept. Det blir till och med godare än köpt!
Annons

Tid: 2 timmar

Ingredienser:

25 g smör

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1/2 tsk salt

1/2 msk socker

6 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm. Jäs under bakduk 20–30 minuter. Värm ugnen till 200–225°. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna. Skär i fyra delar. Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.

3 goda och trendiga smörgåstårtor.
3 goda och trendiga smörgåstårtor.

Recept: Karin Ström och Lina Eidenberg Adamo
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons