Baka i långpanna – 4 kakor med det lilla extra
När det vankas fest och det är många som ska fika är det smidigt att baka i långpanna. Toppa med något festligt och skär i fina bitar. Vi bakar bland annat en lite vuxnare chokladkaka med kaffe- och kakaoglasyr, som dekoreras med vit choklad och chokladlinser. Vill du gå åt det mer klassiska hållet har vi även ett recept på en riktigt saftig toscakaka med apelsin och mandelmassa, givetvis med den goda nötblandningen på toppen. Citronkakan bakas även de med mandelmassa men garneras istället med en otroligt läcker karamellganache. Sist men absolut inte minst är långpannans drottning: en saftig kanelkaka med nougatkräm och krispiga chokladkulor.
Chokladkaka med kaffe- och kakaoglasyr
En kalasgod långpannekaka som alla vuxna kommer älska! Kanske att de små får i sig en bit när de skymtar chokladlinserna på toppen.
Recept: Chokladkaka
Citronkaka med karamellganache
Sötsyrliga bitar med god glasyr. De här läckerbitarna innehåller både mandelmassa och brända mandlar.
Recept: Citronkaka
Toscakaka med mandelmassa och apelsin
En god kaka som har allt – krisp från nötter, saftighet av mandelmassan och friskhet från apelsinen. En klassiker av en anledning!
Recept: Toscakaka
Kanelkaka med nougatkräm och chokladgodis
Härligt len nougatkräm och krispiga chokladkulor på toppen – vad mer kan man önska?
Recept: Kanelkaka