Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

8 goda och lyxiga efterrätter för många

19 nov, 2020 
Recept på goda och lyxiga efterrätter för många
Letar du efter lyxiga efterrätter som passar för många? Spana in 8 magiskt goda och enkla recept.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 extraordinära pepparkakshus att inspireras avBrand logo
10 extraordinära pepparkakshus att inspireras av

Smidigt, enkelt och gott – det finns egentligen bara fördelar med efterrätter för många. Oavsett om du väntar gäster eller känner för att lyxa till familjemåltiden så sparar du tid när du satsar på efterrätter i lite större mängd. Många tror nog att stora mängder bakning innebär mycket tid i köket, men icke. ELLE Mat & Vin har samlat 8 smaskiga efterrätter som passar för många men varken är speciellt tidskrävande eller komplicerade.

1. Blåbärscheesecake med lakrits

Cheesecake är en uppskattad favorit både hos barn och vuxna. Om du känner för att ge den klassiska cheesecaken en lite nytänkande twist är denna variant värd att testa. Söta och smakrika blåbär möter lakrits i en festlig smakupplevelse som passar utmärkt till fest och vardag!

Till receptet >>

Recept på blåbärscheesecake med lakrits

2. Chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

Chokladkräm kanske inte låter som den festligaste efterrätten, men den är magiskt god, jätteenkel att göra och går att variera i oändlighet. I detta recept möter den rika chokladsmaken örtig olivolja och knaprigt flingsalt. Det blir knappast godare än så här!

Annons

Till receptet >>

Recept på chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

3. Bananbrulée med chokladgranola

När det kommer till lyxiga efterrätter har brulée en given plats på listan. Många förknippar nog brulée med storfavoriten crème brulée, men det finns många imponerande versioner. Om du känner för något nytt kan bananbrulée vara ett festligt alternativ värt att testa. Toppa med chokladgranola och garnera med kokossocker eller fint rörsocker.

Till receptet >>

Recept på bananbrulée med chokladgranola

4. Citronkaka med mandelmassa och vallmofrön

Addera frisk citrus till efterrättsbordet! Denna friska och saftiga citronkaka är syrlig och intensiv i smaken. En härlig liten detalj är mandelmassan och vallmon som genast gör kakan extra god – och än mer oemotståndlig. Kakan serveras dessutom med festliga citronchips. Hugg in!

Annons

Till receptet >>

Recept på citronkaka med mandelmassa och vallmofrön

5. Kladdkaka med lakrits, hallon och mandel

Det är svårt att toppa en riktigt god kladdkaka. Om du känner för att krydda upp den klassiska kladdkakan en aning är det allra enklaste tricket att addera lite nya smaker. För lakritsentusiasten är ett hett tips denna lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och läckert flingsalt. Bakom receptet ligger Miranda Westerlind som tidigare har kammat hem baktävlingen Kladdkakeracet.

Till receptet >>

Recept på kladdkaka med lakrits

6. Chokladkräm med granatäppelgranité

Ja, vi är rätt förtjusta i chokladkräm. Testa att addera granatäpple för en härligt syrlig touch som höjer efterrätten till helt nya höjder. Räkna med en krämig, mäktig men samtidigt fluffigt lätt dessert med sann lyxkänsla!

Annons

Till receptet >>

Recept på chokladkräm med granatäppelgranité

7. Mjuk kaka med mandarin- och ingefärssirap

Citrusfrukter och efterrätter är ett vinnande möte, precis som vi har tipsat om tidigare. Just apelsiner, mandariner och citroner är utsökta i både bakverk och desserter. Bjud på en lyxig mjuk kaka som kombinerar det sötsyrliga från mandarinen med ingefärans kryddighet. Uppiggande och supergott!

Till receptet >>

Recept på mjuk kaka med mandarin och ingefära

8. Chokladkaka med chokladkräm

Alla chokladälskare måste se hit! Det blir inte mycket festligare (eller lyxigare för den delen) än en maffig chokladkaka med chokladkräm. Garnera med hyvlad mörk choklad och toppa med ätliga blad vid servering. Bättre blir det inte!

Annons

Till receptet >>

Recept på chokladkaka med chokladkräm

Här hittar du fler läckra recept på goda efterrätter!

LÄS MER:

5 enkla och festliga efterrätter i långpanna

9 enkla och fräscha efterrätter du måste testa

Lyxiga och trendiga kaffedrinkar – 5 läckra recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons