Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

9 enkla och fräscha efterrätter du måste testa

18 nov, 2020 
9 enkla och fräscha efterrätter
Runda av måltiden med en lätt och fräsch efterrätt! ELLE Mat & Vin samlar 9 magiskt goda recept du inte får missa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 extraordinära pepparkakshus att inspireras avBrand logo
10 extraordinära pepparkakshus att inspireras av

Mastiga efterrätter i all ära, men ibland är det skönt att runda av måltiden med en enkel och fräsch variant. Vi har dykt ner bland våra efterrättsrecept och samlat 9 favoriter som är underbart fräscha, goda och lyxiga. Från citronmousse till citronmarängpaj – vilken blir din favorit?

1. Citronmousse med lakritsflarn

Citron är en fräsch komponent som passar i såväl drinkar som matiga rätter och inte minst i festliga efterrätter. Testa denna citronmousse där citronens syrlighet möter det salta från lakritsflarnen. Lakritsflarnen gör du enkelt av Kicks lakritsgodis. Toppa med rivet citronskal och hugg in!

Till receptet >>

Recept på citronmousse med lakritsflarn

2. Mjuk kaka med mandarin- och ingefärssirap

Mjuka kakor är både goda och saftiga men inte lika mastiga som vanliga kakor. Denna variant är härligt frisk tack vare de sötsyrliga mandarintonerna men samtidigt kryddig på grund av ingefäran. Godare blir det inte!

Annons

Till receptet >>

Recept på mjuk kaka med mandarin- och ingefärssirap

3. Marinerad citrus med grädde, glass och maräng

En fruktsallad behöver inte vara trist – tvärtom! Denna något okonventionella variant består av läckra vaniljmarinerade citrusskivor som serveras med vispad grädde, glass och marängkross. Ett perfekt avslut på middagen.

Till receptet >>

Recept på marinerad citrus med grädde, glass och maräng

4. Mandaringlaserade småkakor

Goda, festliga och perfekta att runda av måltiden med. Bjud på mandaringlaserade småkakor som är underbart friska, fulla av smak och lär uppskattas av hela familjen. Missa inte!

Annons

Till receptet >>

Recept på mandaringlaserade småkakor

5. Sötsyrlig limekaka med pistasch

Kakor förknippas ofta med att vara tunga och mastiga, men det finns lättare varianter som slinker ner utan problem. Denna sötsyrliga limekaka är en riktig vinnare. Servera med en klick yoghurt och strö över hackade pistaschmandlar före servering.

Till receptet >>

Recept på sötsyrlig limekaka med pistasch

6. Syrlig citronmarängpaj signerad Sofia Wood

Inspireras av ELLE-profilen Sofia Wood och bjud på en fantastiskt fräsch citronmarängpaj. Receptet bygger på en klassisk key lime pie med kondenserad mjölk och en digestivekexbotten, men smaksätts sedan med brynt smör, flingsalt och vanilj. Limen byts ut mot citron för en syrligare känsla.

Annons

Till receptet >>

Recept på citronmarängpaj

7. Bullar med lemon curd och lakritssocker

Få saker toppar en riktigt god kanelbulle, vi vet. Om du vill testa en fräsch variant av den stora fika- och efterrättsklassikern är det här receptet något för dig. Lakrits och citrus är en svårslagen kombination och genom att addera lite mandelmassa blir dessa vackra och sötsyrliga bullar en riktig tiopoängare.

Till receptet >>

Recept på bullar med lemon curd och lakritssocker

8. Bakad ricotta med karamell på mandarin och grape

Älskar du cheesecake? Då lär bakad ricotta inte göra dig besviken. Bakad ricotta påminner om en varm cheesecake både i smak och sin härliga krämighet. Servera med en läcker karamell på mandarin och toppa med frukt och hackade pistagenötter. Sensationellt god!

Annons

Till receptet >>

Recept på bakad ricotta med karamell på mandarin och grape

9. Cheesecakesnittar med lemon curd

Cheesecake i ett nytt format! Dessa cheesecake-snittar med lemon curd är perfekta små munsbitar som garanterat blir favoriter för hela familjen. Ett tips är att baka kakan en dag i förväg så att den hinner sätta sig.

Till receptet >>

Recept på cheesecakesnittar med lemon curd

LÄS MER:

4 läckra efterrätter med det lilla extra

6 magiskt goda efterrätter med choklad

9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons