4 efterrätter med det lilla extra

Recept på lyxiga efterrätter, chokladmousse, mascarpone

Festliga efterrätter sitter aldrig fel! Chokladmousse med chokladcrunch, marängtårta med mandel, mascarponeparfait och bananbrulée.
19 december, 2019

En drömgod efterrätt med något extra på toppen är precis det som behövs efter en härlig middag. Spana in fyra lyxiga efterrätter med det lilla extra!

1. Enkel och lyxig chokladmousse med chokladcrunch

Det här kan nog vara den ultimata efterrätten för chokladälskaren! Denna chokladmousse med chokladcrunch är både lättlagad och god.

Till receptet >>

Recept på chokladmousse med chokladcrunch

Chokladmousse med chokladcrunch.

2. Läcker marängtårta med mandel och apelsinkräm

Lyxa till det rejält! Denna marängtårta med mandel och apelsinkräm är alldeles oemotståndlig. Apelsinblomsvatten blir pricken över i i den här läckra kakan.

Till receptet >>

Recept på glassbakelse med hallonmaräng

Glassbakelse med hallonmaräng.

3. Drömmig mascarponeparfait med lyxig espressokaramell

En välbekant (och älskvärd!) efterrätt – med en twist. I denna mascarponeparfait med espressokaramell möts dessertvin och kaffe och resultatet är magiskt.

Till receptet >>

Recept på mascarponeparfait med espressokaramell

Mascarponeparfait med espressokaramell.

4. Underbar bananbrulée med chokladgranola

En riktigt söt efterrätt full av smak! Denna bananbrulée med chokladgranola är farligt god. Garnera med kokossocker eller fint rörsocker.

Till receptet >>

Recept på bananbrulée med chokladgranola

Bananbrulée med chokladgranola.

Av: Katri Schröder

Foto: Kirsi-Marja Savola

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: