Marinerad citrus med grädde, glass och maräng

Marinerad citrus med grädde, glass och maräng.

Fruktsallad i lite annorlunda tappning. Vaniljmarinerade citrusskivor med vispad grädde, glass och marängkross. Frisk och fräsch dessert efter middagen!
10 mars, 2018

6–8 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

20–25 maränger

1 liter vaniljglass

4 dl vispgrädde

Vaniljkokta citrusfrukter:

2 citroner

2 blodapelsiner eller blodgrape

2 apelsiner

1 dl socker

1 dl vatten

1/2–1 msk rom eller konjak (valfritt)

1/2 vaniljstång

Gör så här:

Skär av skalet på citrusfrukterna och skär sedan tunna skivor med hjälp av en vass kniv. Koka upp socker, vatten och frön från 1/2 vaniljstång. Lägg i citrusskivorna och låt sjuda på svag värme ca 3–5 minuter. Ställ av kastrullen, häll eventuellt i rom eller konjak, och låt svalna.

Vispa grädden. Arrangera citrusskivorna på ett stort fat och smula över några maränger. Servera tillsammans med vispad grädde, vaniljglass och marängerna som blir över.

Marinerad citrus med grädde, glass och maräng.

Marinerad citrus med grädde, glass och maräng.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: