Chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

Recept på chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

En chokladkräm full av smak! Den örtiga olivoljan och det knapriga flingsaltet ger efterrätten extra karaktär.
23 mars, 2020

8 portioner

Du behöver:

2 äggulor

¾ dl socker

1 krm salt

2 msk gräsig jungfruolivolja

3 dl vispgrädde

125 g hackad mörk choklad, 70 % kakaohalt

Garnering:

Flingsalt

125 g hallon

Ätbara blad eller blommor

1 kruka citronmeliss

Gör så här:

  1. Rör ihop äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.
  2. Vispa grädden fluffig.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  4. Tillsätt chokladen till äggblandningen i en fin stråle medan du rör om till en jämn smet.
  5. Vispa ner en tredjedel av den vispade grädden.
  6. Vispa ner ytterligare en tredjedel och slutligen den sista grädden till en slät smet. Klicka upp i fyra glas.
  7. Ställ i kylen i minst 2 timmar.
  8. Vid servering: Strö över flingsalt, dela hallonen och fördela i glasen.
  9. Garnera med citronmeliss och ätbara blad eller blommor.
Recept på chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt

Chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

6 magiska efterrätter med choklad

Brownie med hallonmousse och chokladganache

Magisk chokladbrulée med hallon

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: