Chokladkräm med granatäpple och flingsalt

Choklad är en vinnande ingrediens i efterrätter sedan länge men addera granatäpple så når du nya höjder. Både krämigt mäktig och fluffigt lätt rätt, en utmärkt kombo!
03 april, 2020

4 portioner

Chokladkräm:

2 1/2 dl mjölk

2 1/2 dl vispgrädde

6 äggulor

1 dl rörsocker

1 vaniljstång

300 g mörk choklad, 70% kakaohalt

25 g mjölkchoklad

1 tsk flingsalt

Granatäpplegranité:

1 ⅔ dl granatäpplejuice

3 msk sirap

3 msk limesaft

1/2 dl outspädd rabarbersaft

Gör så här:

1. Lägg alla ingredienser utom chokladen och salt i kastrull och värm tills det når 80°, använd termometer.

2. Häll den varma massan över chokladen och rör ihop tills du får en slät kräm. Ställ på kylning, minst över natten, gärna ett dygn.

3. Rör ihop alla ingredienser till granitén och ställ i frysen ett dygn.

4. Kula upp chokladkrämen på tallrikar med en varm sked.

5. Repa granitén med en gaffel och lägg iskristallerna bredvid chokladkrämen.

6. Strö över lite extra flingsalt vid servering.

Chokladkräm med granatäpplegranité

Chokladkräm med granatäpplegranité.

Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen

LÄS MER:

3 lyxiga chokladefterrätter

Tårta med hallonskum och choklad

3 goda efterrätter att bjuda på i vår

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: