Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

5 enkla och festliga efterrätter i långpanna

13 nov, 2020 
5 enkla efterrätter i långpanna
Sugen på att baka? Testa att baka i långpanna – det är både enkelt och tidseffektivt. Här är våra 5 bästa efterrätter i långpanna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du testat att baka i långpanna? Resultatet blir självklart lika gott som vid vanlig bakning, men du sparar en hel del tid. Här är ugnen förstås en stor räddare, då bakverket reder sig själv i ugnen och du får tid över för annat. Bakning i långpanna är dessutom extra smart om du ska baka för många. ELLE Mat & Vin listar 5 enkla efterrätter i långpanna – vilken blir din favorit?

1. Vaniljhjärtan i långpanna med valnötsglass

Dags för vaniljhjärtan med en twist! ELLEs Catarina König har testat att baka vaniljhjärtan i långpanna, en läcker dessert som passar lika bra på varma sommardagar som året runt. Servera med en kula valnötsglass (eller två) och hallon. Fräscht, enkelt och riktigt gott!

Till receptet >>

Vaniljhjärtan i långpanna med valnötsglass

2. Vit chokladblondie med hallon och mandel

Får det lov att vara en blondie? Denna festliga efterrätt är busenkel att slänga ihop och bakas, som du kanske anar, enkelt i långpanna. Servera med en klick glass eller grädde för bästa resultat!

Annons

Till receptet >>

Recept på vit chokladblondie med hallon och mandel

3. Läcker kärleksmums

Kärleksmums är en uppskattad favorit både bland stora och små. Här är en smarrig laktosfri variant som formas som hjärtan, sprinklade med små frystorkade hallonbitar. Glasyren innehåller både kaffe och choklad – så gott!

Till receptet >>

Recept på kärleksmums i långpanna

4. Fudge med smak av polkagris

Bjud på fudge i långpanna och spara tid i julstressen. I det här receptet får fudgen en härlig smak av polkagris. När fudgen är färdig låter du den stelna på en sval plats och skär upp den i lagom stora bitar. För att maxa julkänslan kan du slå in varje bit i ett papper och knyta om ett snöre. Både gott och stämningsfullt!

Annons

Till receptet >>

Recept på fudge med smak av polkagris

5. Kladdkakerutor med Dumle och havssalt

Gör som Catarina König och ta kladdkakeupplevelsen till nästa nivå genom att addera underbart god dumle och havssalt. Servera med fluffig vispad grädde, dina favoritbär och Noblessechoklad som är bruten i lite mindre bitar. Det blir inte godare än så här!

Till receptet >>

Recept på kladdkaka i långpanna
Julia Tuvesson tipsar om grön matlagningBrand logo
Julia Tuvesson tipsar om grön matlagning

LÄS MER:

6 efterrätter du kan förbereda dagen innan

10 enkla (och magiskt goda!) veganska efterrätter

3 läckra efterrätter med citron

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons