Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan

Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.

Kärleksmums är en älskad klassiker med glasyr av kaffe och choklad. Här är en laktosfri variant i form av hjärtan, sprinklade med frystorkade hallonbitar.
18 juni, 2016

Botten:

250 g Valio Eila laktosfritt smör

4 ½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

5 ägg

200 g Valio Eila laktosfri kvarg hallon & blåbär

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 ½ dl kakao

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt det smälta smöret och kvargen och vispa ihop. I en separat skål – rör ihop vetemjöl, bakpulver och kakao. Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och jämna till med en slickepott. Grädda i cirka 25 minuter.

Glasyr:

1 ½ dl Valio Eila laktosfri vispgrädde 35%

½ dl kaffe

200 g mörk choklad

frystorkade hallonbitar

Gör så här:

Värm upp grädde och kaffe i en kastrull. Hacka chokladen fint. Tag bort kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills allt är blandat. Bred på glasyren på kakan. Strö över frystorkad hallon. Låt stelna. Stansa ut hjärtan med pepparkaksform.

Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.

Laktosfria kärleksmums i form av hjärtan.

Recept: Alisa Bandell

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: