Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

6 efterrätter du kan förbereda dagen innan

06 jul, 2018 
Kladdig chokladkaka och sötsyrlig paj.
Efterrätter som går att förbereda och tillaga redan dagen innan sparar dig mycket tid och gör att du kan fokusera på det som är viktigast: dina gäster!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är det dags för fest? Eller vill du bara ha efterrätten färdig när det vankas helgmiddag? Dessa efterrätter går att förbereda i förväg och kräver minimal ansträngning strax innan servering.

1. Tårtor

De allra flesta tårtor blir godare och framförallt saftigare om de får stå i kylen en natt innan servering. Låt tårtan stå inplastad eller i en kartong för att undvika att den eventuellt drar åt sig andra lukter i kylskåpet. Gör ytskiktet, till exempel grädde och färska bär, på tårtan samma dag som den ska serveras.

Recept på tårtor >>

Gräddtårta med sommarbär. Foto: Ulrika Ekblom
Gräddtårta med sommarbär. Foto: Ulrika Ekblom

2. Pannacotta

Pannacotta är ett ofta uppskattat avslut på en god middag. Den är enkel att göra, frisk i smaken och står sig 1-2 dagar i kylskåp. Gör i ordning i portionsstorlek och plasta över glasen innan du ställer in glasen i kylskåpet.

Annons

Recept på pannacotta >>

Pannacotta.
Pannacotta. Foto: Shutterstock

3. Glass

Glass kan du enkelt göra själv. Gör glassen dagen innan och nyttja nattens alla timmar för att få glassen att frysa. Du kan även köpa färdig glass och göra en glasstårta!

Recept på glass >>

Enkel glasstårta. Foto: Lisa Björner
Enkel glasstårta. Foto: Lisa Björner

4. Pajer

Många pajer går dessutom att tillaga veckan innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Citronmarängpaj går att förbereda till det sista steget som du alltså gör strax innan servering, nämligen att bränna marängen så den får en gyllene färg.

Annons

Recept på paj >>

Sötsyrlig citronpaj. Foto: Lisa Björner
Sötsyrlig citronpaj. Foto: Lisa Björner

5. Kladdkaka

Kladdkaka blir bara godare dagen efter, kanske är det för att ingredienserna blir saftigare precis som för tårtan? Ta ut kladdkakan ur ugnen 2-3 minuter innan den egentligen ska vara färdig och låt den sedan stå inplastad i kylen över natten. Kladdkakans mitt får en härligt seg chokladkonsistens som dina gäster kommer att älska.

Recept på kladdkaka >>

Kladdig chokladkaka. Foto: Lisa Björner
Kladdig chokladkaka. Foto: Lisa Björner

6. Chokladmousse

Precis som med pannacotta kan du förbereda chokladmousse dagen innan, plasta över glasen och låta stå i kylskåpet under natten. Innan servering kan du med fördel riva mörk choklad över moussen.

Annons

Recept på chokladmousse >>

Chokladmousse.
Chokladmousse. Foto: Shuttertock

Av: Thowe Wagner Larsson och Rose-Marie Söderlund

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

TV: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
TV: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
Annons