Fudge med polkagris

Fudge med polkagris.

Julig fudge med smak av polkagris. Låt fudgen stelna på en sval plats och skär upp i lagom stora bitar. Slå gärna in fudgen i ett papper och knyt om ett snöre.
12 november, 2015

ca 30 bitar

Tid: 25 minuter

Du behöver:

ca 100 g krossade polkagrisar

50 g smör

2 dl råsocker

2 dl strösocker

1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:

Krossa polkagrisarna i en handduk med en stekpanna eller liknande. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Lägg smör, råsocker, strösocker och vispgrädden i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka till cirka 116° eller prova dig fram med ett ”kulprov” (droppa några droppar smet ner i ett glas med kallt vatten, när smeten går att forma med fingertopparna till en mjuk kula är den klar).

När smeten är färdig, kyl kastrullen i ett kallvattenbad under omrörning. Rör i polka­krosset när smeten tjocknat något, och häll ­sedan ut smeten på bakplåtspapperet.

Låt stelna på sval plats och skär upp i lagom stora bitar. Slå gärna in fudgen i ett papper och knyt om ett snöre.

Fudge med polkagris.

Fudge med polkagris.

Recept och foto: Anna Kvarnström

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: