Vit chokladblondie med hallon och mandel

Vit chokladblondie med hallon och mandel.

Vit chokladblondie med hallon och mandel som bakas enkelt i långpanna. Servera med kaffe och kanske en klick glass eller grädde.
08 augusti, 2018

24 bitar

Du behöver:

330 g vit choklad

160 g smör

3 ägg

1/2 dl socker

1/2 dl ljust muscovadosocker

3 3/4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk salt

250 g hallon

50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 165°. Smörj en form, ca 30×20 cm, och täck med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den med smöret i mikron.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner choklad- och smörblandningen i det. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, håll koll så att den inte bränns vid, lägg i sådana fall över folie. Låt svalna innan den skärs i bitar.
Vit chokladblondie med hallon och mandel.

Vit chokladblondie med hallon och mandel.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: