Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Vit chokladblondie med hallon och mandel

08 aug, 2018 
AvRedaktionen
Vit chokladblondie med hallon och mandel.
Vit chokladblondie med hallon och mandel som bakas enkelt i långpanna. Servera med kaffe och kanske en klick glass eller grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

24 bitar

Du behöver:

330 g vit choklad

160 g smör

3 ägg

1/2 dl socker

1/2 dl ljust muscovadosocker

3 3/4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk salt

250 g hallon

50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 165°. Smörj en form, ca 30×20 cm, och täck med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält den med smöret i mikron.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner choklad- och smörblandningen i det. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i separat bunke, vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen, tryck ner hallonen och strö över mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, håll koll så att den inte bränns vid, lägg i sådana fall över folie. Låt svalna innan den skärs i bitar.
Vit chokladblondie med hallon och mandel.
Vit chokladblondie med hallon och mandel.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons