Bananbrulée med chokladgranola

Recept på bananbrulée med chokladgranola

En söt efterrätt full av smak! Denna bananbrulée med chokladgranola är farligt god. Garnera med kokossocker eller fint rörsocker.
19 december, 2019

6 personer

Bananbrulée:

2 stora, mogna bananer

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

4 äggulor

1 dl strösocker

½ vaniljstång, fröna

Chokladgranola:

3 dl havregryn

½ dl kokosmjöl

½ dl neutral rapsolja

½ dl farinsocker

1 msk vatten

1 msk kakao

1 dl kakaonibs

Garnering:

Kokossocker eller fint rörsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°.
  2. Mosa bananerna med en gaffel till ett mjukt mos.
  3. Värm grädde och mjölk till kokpunkten.
  4. Vispa äggulorna med socker och vaniljfrön i en skål.
  5. Tillsätt bananmos och den varma mjölkblandningen och rör till en jämn kräm.
  6. Fördela blandningen i 6 små brûléeformar och placera dem på en ugnsplåt med höga kanter.
  7. Slå kokande vatten i ugnsplåten så att det täcker ¾ av formarna.
  8. Baka ca 45 minuter i ugnen.
  9. Låt svalna och täck brûléerna med plastfolie när de kallnat helt.
  10. Låt stå i kylskåp några timmar eller över natt.
  11. Värm ugnen till 175°.
  12. Fördela havregryn och kokosmjöl på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  13. Värm upp olja, farin och vatten i en liten kastrull.
  14. Rör ner kakao och slå den varma blandningen i en tunn stråle över havregryn och kokos.
  15. Blanda väl och rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  16. Vänd runt blandningen ett par gånger.
  17. Låt svalna och blanda sedan i kakaonibs.

Vid servering:

  1. Strö socker över bananbrûléerna och smält sockret med en gasolbrännare eller under grillen i ugnen.
  2. Låt stelna och svalna något, strö granola över och servera.
Recept på bananbrulée med chokladgranola

Bananbrulée med chokladgranola.

Av: Katri Schröder

Foto: Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Lyxig crème brulée med apelsinblomsvatten

Bjud på festlig crème brulée med choklad

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: