Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 goda och lyxiga vegetariska recept till Halloween

20 okt, 2020 
Recept på vegetarisk mat till Halloween
Letar du efter god vegetarisk mat till Halloween? Vi listar 7 vegetariska recept som är helt underbara.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så mixar du läskigt goda HalloweendrinkarBrand logo
Så mixar du läskigt goda Halloweendrinkar

Halloween på intåg! Jämfört med julbord och nyårsmiddagar som ofta förknippas med kött, fisk och fågel så är Halloween en tacksam högtid för vegetarianer med mängder av festliga recept helt utan kött. Vi har samlat 7 rätter, både läckra förrätter och ljuvliga varmrätter, som sätter Halloweenkänslan för dig som är vegetarian eller bara föredrar vegetarisk kost.

7 festliga vegetariska halloween-recept med pumpa:

Spana in våra favoritrecept med hösten och Halloweens kanske främsta ingrediens – pumpa. Från ugnsbakad pumpa till pumpapizza och butternutburgare – vilken rätt blir din favorit i höst?

1. Ugnsbakad pumpa med baba ganoush och linsröra

Pumpa och hösten är inget nytt, men våga testa en ugnsbakad variant! Utöver ett riktigt gott resultat sparar du också tid (och matstress) i köket när ugnen står för grovjobbet. Servera den söta pumpan med en rökig baba ganoush och magisk linsröra. Rätten passar lika bra på höstmiddagen som på julbordet.

Annons

Till receptet >>

Recept på ugnsbakad pumpa

2. Rostad pumpasallad

Addera en fräsch sallad till Halloweenbjudningen! Denna pumpasallad är full av smak och innehåller rostad pumpa, salladsmix och knapriga pumpakärnor. Runda av med lite balsamvinäger före servering. Ett läckert tillbehör med sann höstkänsla som lyfter vilken måltid som helst!

Till receptet >>

Recept på rostad pumpasallad

3. Pumpapizza med västerbottensost

Vem älskar inte en riktigt god pizza? Maxa festmåltiden med en pizza i sann höstanda. Pumpapizzan är både snabb och lättlagad, gjord på vetetortillas men går självklart att variera om du föredrar en annan slags tortillabas. Toppa med matig potatis, läcker pumpa och magisk Västerbottensost innan garnering med sesamfrön och timjankvistar. In och testa!

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpapizza

4. Pumpagnocchi med salvia- och vitlökssås

Inspireras av ELLE-profilen Johanna Ljunggren, också känd som Detoxlife, och hennes svårslagna recept på underbar gnocchi. Gnocchi påminner om pasta till utseendet, men är gjord av potatis och är extra populärt i olika förrätter i Italien. Denna matiga variant passar dock strålande till huvudrätt och blir härligt höstig genom pumpan. Serveras med en smörig salvia- och vitlökssås.

Till receptet >>

Recept på pumpagnocchi

5. Smakrik pumpasoppa med chili och lime

Värmande soppor är extra tacksamma när årets kyligare månader drar in och självklart finns det mängder av magiska varianter med sann höstkänsla. Testa en frisk pumpasoppa smaksatt med citrongräs, lime och chili som rundas av med lite grädde vid servering. Fantastisk höstmat som lämpar sig perfekt för Halloween!

Annons

Till receptet >>

Recept på pumpasoppa med chili och lime
Pumpasoppa med chili och lime.

6. Butternutburgare med guacamole

Du behöver inte vara vegetarian för att fullkomligt förälska dig i den här magiska rätten. Bjud på burgare med butternutpumpa och krämig guacamole. Toppas med granatäpple och kryddor efter tycke och smak. För dig som vill variera lite bland burgarna – satsa på flera minihamburgare med olika smakprofil. Perfekt om det vankas bjudning!

Till receptet >>

Recept på butternutburgare med guacamole och granatäpple

7. Hemmagjord pasta med brynt smör och brie

Självklart behöver det finnas minst ett alternativ för pastaentusiasten. Använd pumporna för att slänga ihop en utsökt pumpapasta! Att göra hemmagjord pasta kan vara pyssligt och vara lite av ett test för tålamodet, men det är garanterat enklare än vad du tror. Servera med brynt smör och brie et voilà!

Annons

Till receptet >>

Recept på hemmagjord pasta med brynt smör och brie

LÄS MER:

5 festliga recept med pumpa

Här är höstens läckraste festmat – 6 magiska recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons