Ugnsbakad pumpa med baba ganoush

Ugnsbakad pumpa med baba ganoush.

Söt pumpa med rökig baba ganoush och matig linsröra. Rätten passar lika bra på höstmiddagen som på julbordet. Servera gärna med ett gott bröd.
20 september, 2017

4 portioner

Du behöver:

1 butternut pumpa

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

100 g grönkål

1 dl rostade hasselnötter

250 g baba ganoush

salt, svartpeppar och olivolja

Linsröra:

1,5 dl gröna linser

1 chilipepparfrukt

0,5 granatäpple

1 dl hackad bladpersilja

en halv citron, saft och skal

3 msk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala pumpan och skär den i skivor. Lägg på en plåt, krydda med spiskummin, paprikapulver och salt. Häll över olja.

3. Grädda i ca 25 minuter. Repa grönkålen i mindre bitar. Massera in lite olja och lägg in den på plåten. Grädda 5-10 minuter tills de är krispiga.

4. Koka linserna al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

5. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur granatäpplet. Blanda linser, granatäpple, chili och örter med citronsaft och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

6. Hacka nötterna grovt.

7. Häll linsblandningen över pumpan, strö över nötterna och servera med baba ganoush.

Ugnsbakad pumpa med baba ganoush.

Ugnsbakad pumpa med baba ganoush.

Foto och recept: Sevan

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: