Pumpasoppa med chili och lime

Pumpasoppa med chili och lime.

Värmande pumpasoppa smaksatt med lime och citrongräs, som rundas av med lite grädde. Perfekt höstmat, varför inte till halloween?
05 augusti, 2017

6 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

1 bananschalottenlök (hackad)

1 röd chilli (urkärnad och hackad)

300 g skalad butternut pumpa (skalad och tärnad)

3 dl hönsbuljong

1 citrongräs (delat och öppnat)

4 limeblad

3 dl grädde

1 msk lime

salt och peppar

Till dekoration:

ärtskott

Gör så här:

Fräs löken mjuk i olja i en gryta, låt den inte ta färg. Häll i chili och pumpa samt buljong, citrongräs och hela limeblad. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka cirka 10 minuter. Fiska upp limeblad och citrongräs, tillsätt grädden. Mixa soppan.

Smaksätt med lime, salt och peppar. Låt soppan koka upp före servering. Servera soppan i varma tallrikar.

Pumpasoppa med chili och lime.

Pumpasoppa med chili och lime.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: