Rostad pumpasallad

Rostad pumpasallad.

Utsökt och matig sallad med rostad pumpa, salladsmix och pumpakärnor. Avsluta med att droppa över lite balsamvinäger. Perfekt till halloween!
30 september, 2015

6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 butternutpumpa (cirka 1 1/4 kg)

salt och peppar

6 msk olivolja

75 g smör

25 ml jungfruolivolja

25 ml valnötsolja

2 tsk pressad citron

3 tsk vitvinsvinäger

250 g salladsmix

6 msk rostade pumpakärnor

4 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Skala pumpan, kärna ur och skär i kuber. Salta och peppra.
  2. Fräs i 6 msk olivolja i stekpanna i 5 minuter. Tillsätt smöret och fräs vidare i 4 minuter tills pumpan får en karamelliserad yta. Låt rinna av på papper.
  3. Blanda jungfru­olivolja med citronsaft, valnötsolja och vitvinsvinäger, salta och peppra. Ringla över salladen.
  4. Toppa med pumpakuberna och pumpafrön och rör om försiktigt. Droppa över balsamvinäger.
Rostad pumpasallad.

Rostad pumpasallad.