Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rostad pumpasallad

30 sep, 2015
AvRedaktionen
Rostad pumpasallad.
Utsökt och matig sallad med rostad pumpa, salladsmix och pumpakärnor. Avsluta med att droppa över lite balsamvinäger. Perfekt till halloween!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 butternutpumpa (cirka 1 1/4 kg)

salt och peppar

6 msk olivolja

75 g smör

25 ml jungfruolivolja

25 ml valnötsolja

2 tsk pressad citron

3 tsk vitvinsvinäger

250 g salladsmix

6 msk rostade pumpakärnor

4 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Skala pumpan, kärna ur och skär i kuber. Salta och peppra.
  2. Fräs i 6 msk olivolja i stekpanna i 5 minuter. Tillsätt smöret och fräs vidare i 4 minuter tills pumpan får en karamelliserad yta. Låt rinna av på papper.
  3. Blanda jungfru­olivolja med citronsaft, valnötsolja och vitvinsvinäger, salta och peppra. Ringla över salladen.
  4. Toppa med pumpakuberna och pumpafrön och rör om försiktigt. Droppa över balsamvinäger.
Rostad pumpasallad.
Rostad pumpasallad.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons