Butternut-burgare med guacamole och granatäpple

Butternut-burgare med guacamole och granatäpple.

Du behöver inte vara vegetarian för att älska den här burgaren med butternutpumpa och guacamole. Perfekt att lägga på grillen! Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.
01 april, 2016

4 personer

Butternut-burgar:

1 liten butternutpumpa

2 msk Caj P. Pulled Pork kryddmix

1 msk honung

1 msk rapsolja

guacamole

granatäpplekärnor

tunt skivade rädisor

krispig sallad

hamburgerbröd (recept här)

Gör så här:

Skölj och kärna ur pumpan. Dela den i fina bitar och smaksätt med krydda, honung och olja. Grilla den på försiktig värme tills den är helt genomstekt och mör, det tar ca 30-40 minuter. Vänd med jämna mellanrum så att den inte bränns vid. Pilla av skalet och montera fina burgare. Servera dem rykande heta.

Guacamole

Guacamole.

Guacamole.

2 mogna avokados

1 msk finhackad schalottenlök

2 msk hackat tomatkött

1-3 tsk Cholula Hot Sauce

0,5-1 msk finhackad vitlök

1-2 tsk pressad lime

2 msk rapsolja

flingsalt och svartpeppar

hackad färsk koriander (eller bladpersilja)

Gör så här:

Mosa avokadon och blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt, peppar, vitlök, lime och Cholula.

Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>

Butternut-burgare med guacamole och granatäpple.

Butternut-burgare med guacamole och granatäpple.

Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: