6 goda och lyxiga recept på julsallad

Recept på goda och lyxiga julsallader

Ute efter en god julsallad? ELLE Mat & Vin har samlat 6 favoriter – från frisk apelsinsallad till läcker julskinkesallad.
26 november, 2020

Julbuffén består ofta av flera mastigare komponenter, från julskinka och köttbullar till krämiga tillbehör och läckra efterrätter. Bryt av den lite tyngre maten med en magiskt god sallad som är lätt och fräsch men fortfarande präglas av julsmaker. Vi listar 6 recept som både är ljuvligt goda och en sann fröjd för ögat.

1. Apelsinsallad med fänkål och pistasch

Krispigt, fräscht och full av smak! Bjud på en fantastisk apelsinsallad med fänkål och pistasch som garanterat rensar paletten vid julbuffén. Toppa med frisk dressing med smak av honung och äppelcidervinäger.

Till receptet >>

2. Rödkål med äpple, rött vin och ingefära

Satsa på rödkål! Rödkål och julbord är sedan gammalt och i denna sallad kompletteras rödkålens friska smak med äpple, rött vin, riven ingefära och honung. Servera med krasse och sesamfrön.

Till receptet >>

3. Päron- och granatäppelsallad

Välsmakande och frisk päronsallad med härligt knaprig konsistens som passar perfekt på julbordet. Utöver päron innehåller salladen även druvor, granatäpplen och nötter. Ringla över dressing före servering.

Till receptet >>

4. Senapsdressad vintersallad

Gillar du också senap? Testa denna ljuvliga vintersallad med tre varianter av kål; grönkål, fänkål och rödkål. Addera äpple och valnötter och toppa med granatäppelkärnor och läcker senapsdressing. Passar lika bra på julbordet som när som helst under vintern när du känner för att tjuvstarta med julsmakerna!

Till receptet >>

5. Rostad brysselkål med mandarin, mandel och hyvlad fänkål

Brysselkål går att variera i oändlighet. I detta festliga recept behöver du bara steka brysselkålen i smör, addera lite honung, fänkål, mandarin och mandel, blanda ihop en dressing et voilà! En fantastiskt god och frisk sallad full av smak.

Till receptet >>

6. Julskinkesallad med rödbetor

För många av oss är julskinka synonymt med julafton, men ibland kan det kännas trist att bara äta den som den är. Om du vill hitta nya användningsområden för skinkan är en julsallad värd att testa, vegetarisk eller ej! Salladen innehåller rödbetor som både tillför vacker färg och smakar gott. Garnera med persilja eller färsk körvel.

Till receptet >>

LÄS MER:

Julmat för många – 7 goda och festliga recept

11 goda och lyxiga recept på julgodis

Lyxig vegansk julmat – 11 recept