Frisk päron- och granatäppelsallad

Recept på päron- och granatäppelsallad

Knaprig och söt sallad som passar utmärkt som tillbehör. Toppa med päron, druvor, granatäpplen och nötter vid servering.
26 november, 2019

8 portioner

Du behöver:

3 päron

2 dl gröna druvor

1 granatäpple

200 g blandad sallad, gärna med mangold

1/2 dl pekannötter

Dressing:

1/2 dl jungfruolivolja

1/2 msk honung

1 msk vit balsamvinäger

Salt

Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skölj och skär päron i klyftor.
  3. Halvera druvorna.
  4. Kärna ur granatäpplet och se till att inga vita hinnor kommer med.
  5. Fördela salladen på ett stort fat.
  6. Arrangera päron, druvor, granatäpplen och nötter ovanpå.
  7. Ringla över dressing.
Recept på päron- och granatäppelsallad

Frisk päron- och granatäppelsallad.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER: 

Krispig och smakrik grönsallad

Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter