Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter

15 okt, 2019 
AvRedaktionen
Recept på laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter.
Ute efter en god förrätt eller kanske ett smakrikt tillbehör? Varmrökt laxröra kan med fördel göras i förväg och förvaras i kylen – redo för servering när det behövs!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varmrökt laxröra:

400 g varmrökt lax

1/2 rödlök

1 kruka gräslök

1 dl crème fraiche

1 msk majonnäs

1 msk citronsaft

1/2 tsk dijonsenap

Salt och nymalen svartpeppar

Sallad:

400 g rödbetor

1 msk olivolja

1/2 tsk malen spiskummin

1/2 tsk salt

100 g färdigkokta gröna linser

1 avokado

75 g pekannötter

1 ask vattenkrasse eller rucola

Dressing:

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk dijonsenap

1 tsk flytande honung

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Rostat bröd, gärna grovt rågbröd

Gör så här:

  1. Ta bort skinnet på laxen och finfördela fiskköttet med en gaffel. Skala och hacka rödlöken fint.
  2. Hacka gräslöken, spara lite till dekoration.
  3. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, citronsaft och dijonsenap i en skål, smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd i lax, rödlök och purjolök och klicka upp i 4 glas eller glasburkar. Förvara kallt till servering.
  5. Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär i tärningar.
  6. Vänd dem i olivolja och krydda med spiskummin och salt.
  7. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter.
  8. Häll av linserna, skölj och låt rinna av.
  9. Dela avokadon, ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet och skär i tärningar. Hacka nötterna grovt.
  10. Skölj vattenkrassen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  11. Lägg upp vattenkrassen, linser och rödbetor i en skål.
  12. Toppa med avokado och nötter och ringla över dressing.
  13. Servera gästerna var sin glasburk med laxröra, assietter till salladen och rostad bröd att breda röran på.
Recept på laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter
Laxröra med sallad på rödbeta och pekannötter.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Supergoda snittar med rökt laxröra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons