Apelsinsallad med fänkål och pistasch

Recept på apelsinsallad med fänkål och pistasch

Krispigt, fräscht och gott! Denna apelsinsallad med fänkål och pistasch är det perfekta tillbehöret till julbordet.
04 december, 2019

6 portioner

Du behöver:

3 apelsiner

3 grapefrukter

1 fänkålsstånd

1/2 radicchio (rosensallat)

1/2 rödlök

3 msk skalade, naturella pistaschmandlar

Dressing:

3 msk flytande honung

2 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

¼ tsk flingsalt

Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär bort skalen från citrusfrukterna så att de vita hinnorna också tas bort.
  2. Skär frukterna i tunna skivor.
  3. Skiva fänkålen tunt med en mandolin, strimla radicchion grovt.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt.
  5. Fördela citrus, fänkål, sallat och lök på ett stort fat.
  6. Hacka pistaschmandlarna och strö dem över.
  7. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över salladen.
Recept på apelsinsallad med fänkål och pistasch

Apelsinsallad med fänkål och pistasch.

Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen

Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Frisk päron- och granatäppelsallad

Smakrik bönsallad med björnbär

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: