Senapsdressad vintersallad

Senapsdressad vintersallad.

Krispig sallad som passar bra både som tillbehör och som rätt på julbordet. Toppa med granatäppelkärnor och en god senapsdressing.
01 november, 2016

4 personer

Tid: 15 min

Dressing:

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk senap, dijon eller grovkornig

1 msk pressad citron

salt och peppar

Sallad:

250 g grönkål

1/2 litet rödkålshuvud

1 fänkål

1 stort äpple eller 2 små

1 dl valnötter

1 granatäpple

Gör så här:

Rör ihop crème fraiche med majonnäs, senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Strimla kål och fänkål på en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv eller osthyvel.

Dela äpplet i små bitar. Krossa valnötterna grovt. Blanda alltsammans i en stor skål eller 4 små.

Häll över dressingen, använd så mycket du själv önskar, och blanda runt. Dela granatäpplet på mitten och kläm ut kärnorna i en bunke. Fördela dem över salladen.

Senapsdressad vintersallad.

Senapsdressad vintersallad.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: