Julskinkesallad med rödbetor

Recept på julskinkesallad med rödbetor

Julig sallad med det lilla extra! Denna julskinkesallad med rödbetor ger vacker färg och smakar gott. Garnera med persilja eller färsk körvel.
17 december, 2019

6 portioner

Julskinkesallad:

350 g julskinka

3 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

1 msk senap

Salt och svartpeppar

1–2 msk rödbetssaft eller lag från inläggning

4 inlagda rödbetor

Garnering:

Persilja eller körvel

Gör så här:

  1. Strimla skinkan.
  2. Rör ihop majonnäs med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner skinkan i dressingen.
  4. Blanda ner 1–2 msk rödbetssaft i salladen så färgen blir vackert rosa.
  5. Klyfta de inlagda rödbetorna och fördela på tallrikar eller på serveringsfat.
  6. Fördela skinkröran ovanpå.
  7. Garnera med lite persilja eller färsk körvel och servera.
Recept på julskinkesallad med rödbetor

Julskinkesallad med rödbetor.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Vörtbrödsrullar med julost och julskinka

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: