Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

4 mattrender vi lär se mycket av 2023 – enligt Pinterest

05 jan, 2023 
AvNami Kawakita
4 mattrender vi lär se mycket av 2023 – enligt Pinterest
2023 är året vi dricker mer mocktails, ställer till med stora fester, äter blommor och hämtar superfood i havet. Det här är Pinterest predictions för 2023!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se årets horoskop 2023Brand logo
Se årets horoskop 2023

Pinterest är plattformen vi använder oss av för att planera för framtiden, oavsett om det må vara en tatuering, en temafest eller nästa veckas middag. Vilket gör att Pinterest får en unik kik in i framtiden. De senaste tre åren har 80% av Pinterests framtidsspaningar stämt så ELLE mat och vin har tagit del av Pinterests framtidsrapport och de siar om fyra stora trender som vi kommer få se mer av under 2023.

1. Allt ska firas!

2023 kommer vi passa på att fira allt som firas kan!

Efter mer än två år av pandemi så är vissa mer festsugna än andra – Boomers och Generation X! På Pinterest har sökningen på "100th birthday party ideas" ökat med 50% och "80th birthday party dekorations" har ökat med 85%. Så räkna med att få inbjudningar till 100-års fester och 50-års jubileum, nu vill vi passa på att fira allt vi kan!

Annons

Ju fler år du firar, desto mer finns det att fira!

3 lyxiga tårtor

Allt du behöver tänka på när du planerar en fest

2. Blommor i våra kök

"Apothecary aesthetic" är en inredningsstil som trendat de senaste åren och nu flyttar den in i våra kök i form av ätbara blommor
"Apothecary aesthetic" är en inredningsstil som trendat de senaste åren.

"Apothecary aesthetic" är en inredningsstil som trendat de senaste åren och förenklat kan man säga att den hämtar sin inspiration från den gamla tidens apotek – tänk öppna träskåp med många dekorativa glasburkar fyllda med torkade örter och kryddor. Den här trenden flyttar nu in i våra kök i form av ätbara blommor.

Låter det förvirrande? Det tycker vi också. Men man kan säga vi under 2023 kommer ta med oss naturen in i våra kök. Baktrenden som en gång var att föda sin egen surdeg har nu blossat upp till ett ätbart konstnärligt uttryck. Vildblommor som vi tidigare plockat och satt i en bukett på bordet kommer istället hamna som dekoration på våra desserter. Violer, rosor och penséer är några blommor du garanterat kommer få på en cupcake eller en tårta inom en snar framtid.

Annons

Läs mer om vilka blommor som går att äta

3. Mer Mocktails

Mer mocktails har vi att se framemot 2023.

Att tacka nej till ett glas vin eller en öl har länge varit något tabu i Sverige och man var som kvinna alltid tvungen att förklara att man inte är gravid. Den tiden är äntligen förbi! Ibland vill folk dricka alkohol, ibland inte – det är inte en stor grej. Vi har börjat förändra sättet vi förhåller oss till alkohol och hur vi dricker. Oavsett om vi vill undvika en bakfylla eller bara dricka någon som smakar gott så är det från nu och framåt vi kommer satsa mer på alkoholfria cocktails med det lilla extra och drycker med lägre alkoholhalt, för alla.

Annons

2023 dricker alla vad de vill, när de vill – enkelt!

Recept på 6 goda mocktails

4. Superfood från havet

Sjögräschips och tångsnacks kommer du nog snart hitta på en hylla nära dig.

Spirulina, acai, hampa, maca, chlorella – det finns gott om superfoods som introducerats till oss genom åren. 2023s stora (nygamla) superfood att inta marknaden kommer från havet – nämligen sjögräset.

Sjögräset har länge varit en vardagsingrediens i många asiatiska länder men nu har även vi i väst fått upp ögonen för denna supermat från havet. Detta havsbaserade livsmedel finns i många varianter, bara i norra Atlanten finns det över 600 arter. Förenklat kan man dela upp dem i gröna, röda och bruna alger. De flesta innehåller rejäla mängder vitaminer, jod, kalcium och andra mineraler. Dessutom ska de vara bra för matsmältningen också!

Annons

Så räkna med att se allt från grönalger till krispiga nori-chips och tångsnacks på hyllorna framöver!

Källa: Pinterest predicitions
Bilder: TT/Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons